Mire a 3. gyermekem is evőkorba került, végre elkezdtem élvezni a babaételek főzését. Visszaemlékezvén: Tominál azért volt sok bébiétel és kevés főzött, mert biopiacra nem jártam, ugyanakkor nem szívesen adtam ismeretlen forrású, ki tudja mivel kezelt ételt a kisbabának. így aztán többnyire maradt a vásárolt. utólag ezt bánom. Julcsinál ugye azért volt ez így, mert esélyem sem volt főzni a 22 és a 6 hónapos mellett. igazából örültem, ha megmelegíteni sikerült valamit, meg úgy egyáltalán, ha volt itthon...
Most Zs-nál viszont Sz. barátnőm és rokonai nagyon nagy jóvoltából egyelőre el vagyunk látva éppen elég biozöldséggel a szombati piacról, amik kiegészülnek a hidvégi krumplival, hagymával és almával. így aztán élvezettel készítek ezt-azt. amiket ezentúl szeretnék is lejegyezni.
(gondolom fogom is :-)
1. Cukkini-krumpli:
mindkettőt kis kockákra vágva megfőzöm, hozzá egy pici fej hagyma egynegyede szintén felvágva. A forrásban lévő vízbe édeskömény teát mártok néhány másodpercre, majd ebben főzöm tovább. Már nem tartom magam a nulla sóhoz, így krumplis ételhez egy kb. negyed csipet sót is hozzáteszek. végén turmix. ha sikerül fejni egy kis anyatejet, az még hozzá.
2. Cékla-tök
mert tök is volt. a cékla kb. ujjnyi vízben jénaiban kb. egy óra alatt a sütőben megpuhul. tök (kevesebb) a gázon megfő. Ezek a végén a turmixgépbe, majd előregyártott, forró vízben feloldandó gabonapéppel egészítem ki. (természetesen ugyanúgy lehet krumplival)
Most, hogy vége lett a nyárnak Zs. sokkal több zöldséget eszik, minr gyümölcsöt. miért? alig várom hogy megjelenjen a sütőtök! bébiételben máris imádja!
jövő hétre beterveztem a brokkolit és a spenótot. mehetünk a mélyzöld felé..
céklás kép még hiányzik. pedig igen jó!